Academy i.o.

Wordt je ook helemaal blij van vieze handen? En wil je aan de slag in jouw regio om meer mensen te introduceren in de wondere wereld van de compostwormen? Dan is de Compostier Academy voor jou.

In het ervaringsgerichte lesprogramma wordt je opgeleid van Petit Compostier tot Compostier Excellent.

Bouw mee aan het wormenhotel netwerk en help zelfstandig groepen op weg naar een groen-afval vrije stad.

De Compostier Academy is nog in oprichting. Je kunt je wel alvast aanmelden als je meer informatie wenst te ontvangen. 

Wat je na
de opleiding
kan doen

Petit Compostier

We ontwikkelden speciaal voor de ‘wormen-leek’ de Petit Compostier cursus.

Maak kennis met de wondere wereld van de compostwormen en leer hoe je het wormenhotel goed kunt inzetten om met jouw eigen groep voortaan de mooiste wormencompost te maken voor je eigen tuin.

Deze cursus is een aanvulling op de basis workshop die iedere nieuwe wormenhotel groep krijgt.

Compostier Apprentice

Wil je meer verdieping in de wondere wereld van het composteren met wormen of wil je zelf een wormenhotel bouwen? Dan is de Compostier Apprentice cursus voor jou.

We behandelen alle aspecten waar een goed wormenhotel aan moet voldoen aan de hand van ons eigen bouwpakket. Daarnaast nemen we andere bestaande systemen voor thuis gebruik en professioneel gebruik onder de loep. Ook zullen we het gebruik van de wormencompost verder onderzoeken.

Je leert het gebruik van het wormenhotel te optimaliseren en we onderzoeken verschillende recepturen voor het maken van compost voor verschillende toepassingen.

Het maken van en gebruik van beluchtte compostthee is tevens onderdeel van deze cursus.

Compostier Excellent

In ervaringsgerichte lessen wordt je uitgedaagt om jouw eigen kennis en ervaring op het gebied van tuinieren, composteren en het werken met sociale structuren in de samenleving in te zetten en te vergroten.

We werken aan een hecht netwerk van Compostiers die samen een bijdrage gaan brengen aan de transitie naar een cirulaire economie en stadslandbouw.

Tijdens de trainingsdagen wordt theorie gedeeld en ga je zelf of in teams op onderzoek. Je leert hoe zelf een wormenhotel groep te starten en krijgt inzicht in alle aspecten die bij het begeleiden van groepen belangrijk zijn.

De Compostier Excellent opleiding vormt samen met de Compostier stage het curriculum om volwaardig Compostier te worden.

Compostier Stage

Onder begeleiding van Compostier doorloop je een stage waarbij jij zelf een wormenhotel groep begeleidt vanaf het eerste initiatief tot een succesvol en zelfstandig oprererende groep buurtcomposteerders.

Na het succesvol doorlopen van de stage mag je je zelf Compostier noemen en krijg je toegang tot het Compostier netwerk. Je kunt dan gebruik maken van de Compostier wormenhotels en jouw eigen projecten opzetten met gebruik van onze wormenhotels.

Met het Compostier DHZ Bouwpakket kan iedere groep zelf een wormenhotel bouwen voor in zijn eigen buurt, bij de school of bij het restaurant.

Meer
informatie

Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op