Een wormenhotel op de Bagijneweide in Zwolle

Zwolle heeft er een nieuw wormenhotel bij !

Petra Schepens is al een paar jaar in de weer om ook de Zwollenaar aan het (wormen)composteren te krijgen. En met succes, want vandaag wordt weer een nieuw wormenhotel ingebruik genomen.

De eerste wormenhotels die in Zwolle zijn geplaatst werden gemaakt door een lokale ontwerper en zijn nog altijd in gebruik. Om meer ervaring op te doen met verschillende modellen wormenhotels werd dit keer Compostier gevraagd het wormenhotel te leveren.

Feestelijke opening van het wormenhotel

Vandaag wordt onder een stralende zon het wormenhotel aan de Bagijneweide feestelijk in gebruik genomen. Het wormenhotel staat op het grasveldje onder een super mooie Gingko Biloba boom. De beheerders van het wormenhotel hadden eerder al een moestuinbak voor de buurt geregeld en nu met hun eigen buurt wormenhotel kunnen zij ook hun eigen compost maken samen met de buren.

Zwolle investeert in wormenhotels

De gemeente Zwolle investeert in de wormenhotels omdat zij de afgelopen jaren heeft gezien dat de buurtcompostprojecten bij dragen aan het bewustworden van de noodzaak om afval beter te scheiden. Buren die samen een wormenhotel gebruiken leren over de natuurlijke kringloop en gebruiken de compost om hun eigen buurt te vergroenen. Maar ook de mensen die niet meedoen met de wormenhotels horen over de projecten en worden hopelijk ook geinspireerd om de keuze te maken groenafval niet langer met het restafval weg te gooien.

Petra Schepens is initiatiefnemer van de wormenhotels in de gemeente Zwolle. Zij heeft de gemeente weten te overtuigen om de eerste projecten te financieren en zo zijn er nu enkele wormenhotels die zijn gemaakt door Edward Otten in gebruik in de gemeente en de gebruikersgroepen worden begeleid door Petra.

Voor de Bagijenweide werd Compostier gevraagd om een wormenhotel te maken. Zo worden verschillende modellen uitgeprobeerd en leren we samen hoe de wormenhotels steeds weer te verbeteren.