Utrecht Natuurlijk voor ‘n natuurlijker Utrecht…. nu ook met een wormenhotel!

Compostier bouwt samen met Buurman Utrecht
circulaire wormenhotels voor
een natuurlijk Utrecht

Maandagmiddag, onder het genot van de warme lente zon, gaf Compostier een workshop aan het team van Utrecht Natuurlijk. Doel van de workshop was de teamleden helemaal wegwijs te maken in de wondere wereld van de compostwormen en het wormenhotel van Compostier.

Utrecht Natuurlijk wil graag meewerken aan het realiseren van nieuwe buurtcompost projecten met wormenhotels in de stad Utrecht en op die manier het lokaal composteren een zetje geven. Om geintereseerde inwoners van Utrecht goed op weg te helpen bij hun aanvraag voor een wormenhotel moesten de teamleden wel weten hoe het composteren in een wormenhotel precies gaat.

Het wormenhotel bij het Hof van Cartesius, voedselbosboompjes van Stekkers en de hond lekker in het lente zonnetje.

Samenwerken voor meer groen & natuur in de stad Utrecht

Utrecht Natuurlijk is een organisatie die Utrechters helpt bij het realiseren van groen- en natuurprojecten. Per stadsdeel is er een teamlid dat aanspreekpunt is. In de verschillende stadsdelen zijn natuur educatie plekken ingericht waar Utrechters terecht kunnen voor workshops en natuur educatie, maar ook actief kunnen meewerken als vrijwilliger.

Utrecht Natuurlijk organiseert zelf activiteiten, cursussen en evenementen die natuur in de stad bevorderen, maar helpt ook Utrechtse inwoners op weg met hun eigen groene initiatief. Zo kun je bij hen terecht als je zelf een moestuin project wilt starten, een geveltuin wil maken voor je huis of je dak wilt vergroenen. En nu dus ook wanneer je een wormenhotel wilt gebruiken samen met jouw buren om GFT-afval op duurzame en lokale wijze om te toveren tot ‘zwart goud’.

Utrechts wormenhotel

Compostier maakt het Utrechtse wormenhotel samen met Buurman Utrecht. Zo maken we een praktisch en gebruiksvriendelijk wormenhotel met een uniek timmerjasje van bouwmaterialen uit het schap van Utrechts enige circulaire bouwmarkt.

Voor begeleiding bij hun aanvraag van een wormenhotel kunnen inwoners van Utrecht bij Utrecht Natuurlijk terecht. De medewerkers van Utrecht Natuurlijk geven graag uitleg over een geschikte locatie en kunnen advies geven over mogelijke financierings mogelijkheden om een wormenhotel project te realiseren. Hier lees je meer over hoe Utrecht Natuurlijk jou kan helpen bij het realiseren van een wormenhotel voor jouw straat: www.utrechtnatuurlijk.nl/wormenhotel/.

Met de wortels in de Utrechtse bodem

Charlotte Verhoeve geeft reeds enkele jaren moestuinlessen aan de inwoners van Utrecht en omgeving. Zij doet dat met haar bedrijf De Moestuinjuf. Toen Compostier gevraagd werd door Ellen Alzer (Utrecht Natuurlijk) of wij niet ook wormenhotels voor de stad Utrecht konden maken stelde zij voor om Charlotte te vragen voor de ondersteuning van de buurtcompostprojecten. Wij werken graag samen met lokale groen experts en Charlotte vond het ook een super idee. En zo werd de eerste stage van de Compostier Academy een feit.

Charlotte loopt met ons mee tijdens het opstarten en begeleiden van de eerste wormenhotel projecten en zal daarna toekomstige wormenhotel gebruikersgroepen kunnen begeleiden.

Charlotte Verhoeven (De Moestuinjuf – hier in het midden) is de eerste die de Compostier Academy Stage meeloopt en zal de toekomstige wormenhotel projecten in Utrecht gaan begeleiden.