de WoRM

Composteren met een Compostier wormenhotel is makkelijk, leerzaam én leuk! De WºRM is duurzaam ontworpen, stijlvol en makkelijk in gebruik.

Een wormenhotel voor iedere locatie

Compostier biedt wormenhotels aan voor groepen van verschillende grootte en voor gebruik bij buurtcompost projecten, horeca gelegenheden, kantoren en bij scholen.

Voor wie
is de WoRM
geschikt?

Vergroen jouw eigen buurt

Iedere buurt verdient een WºRM! Met jullie eigen buurt wormenhotel maak je samen de mooiste wormencompost voor je eigen tuin of moestuin, de planten op je balkon of voor je kamerplanten. Je beheert samen met je buren het buurtwormenhotel en leert elkaar beter kennen.

GFT-afval wordt lokaal en circulair verwerkt tot een rijke voeding voor de bodem en draagt zo bij aan het vergroten van de biodiversiteit in jouw wijk.

Kinderen leren composteren

Kinderen snappen als geen ander dat we beter voor onze planeet moeten zorgen. Zij zijn onze toekomst en verdienen een gezonde wereld om in op te groeien.

Met een wormenhotel op het schoolplein of bij de schooltuinen leren kinderen over natuurlijke kringlopen, over het bodemvoedselweb en over circulaire economie.

Groen afval wordt door de kinderen zelf opgehaald in de klas en aan de compostwormen gevoerd in het schoolwormenhotel.

De rijke wormencompost wordt gebruikt in de schooltuin of schoolmoestuin en zo is de cirkel helemaal rond!

Compost à la Carte

Steeds meer restaurants en bedrijfscateraars zoeken naar manieren om ook de restjes van hun met zorg gekozen en bereidde producten op duurzame wijze te verwerken.

Compostier helpt met advies en een wormenhotel op maat.  Zo kan groenafval lokaal en circulair omgezet worden tot nieuwe vruchtbare grond.


Wanneer het restaurant of kantoor ook nog een eigen moestuin heeft kunnen daar producten geproduceerd worden voor de eigen keuken. Lekker, gezond & circulair dus!

Groene gemeentes en duurzame steden

Het scheiden van GFT-afval is voor veel gemeentes en steden nog altijd een uitdaging. Bent U op zoek naar een gereedschap om binnen uw gemeente of stad het scheiden van groenafval onder de inwoners te bevorderen en tegelijkertijd te werken aan een hechtere sociale cohesie? Compostier kan uw gemeente bijstaan in het opzetten van pilots met wormenhotels.

Met ondersteuning en workshops worden de aspirant wormenhotel beheerders getraind en uitgenodigd actief deel te nemen aan het groeiende wormenhotel netwerk.

De groepen ondersteunen elkaar en leren van elkaar via het Compostier peer-to-peer online platform.

Camera & Regie: Joeri Bleumer | Productie: zinis.nl  | Muziek: Green Reflections – Biosphere.

In de zomer van 2018 startte de eerste internationale pilot met Compostier’s wormenhotels in Oslo, Noorwegen. Op uitnodiging van Nabolagshager Oslo werden 3 wormenhotels gebouwd samen met jongeren uit de buurt en in de wijk Grönland geplaatst.

Wat doet
de WoRM
eigenlijk?

Wat doet
de WoRM
eigenlijk?

Een thuis voor het bodemleven

In een Compostier wormenhotel leeft een complex ecosysteem van bodem organismen.

Samen met de compostwormen wordt het composteringsproces uitgevoerd door miljarden bacteriën en schimmels. Deze bacteriën en schimmels zijn super belangrijk voor een gezonde bodem.

Door ons groenafval aan een wormenhotel te voeren kweken we meer van dit nuttige bodemleven en wanneer we de wormencompost gebruiken helpen we de bodem herstellen die door het gebruik van gif (pesticiden en herbiciden) en kunstmest beschadigd is geraakt.

Schatkist vol met zwart goud

Ons groen afval wordt getransformeerd naar zwart goud in een wormenhotel. De compostwormen helpen het composteringsproces en verrijken de compost met hun wormenpoep.

De wormenpoep is waardevol voor een gezonde bodem omdat het vol met nuttige micro-organismen zit.

Ook is de wormenpoep zeer open van structuur (denk aan een spons) zodat er nutriënten, zuurstof en vocht kunnen worden vastgehouden in de bodem. En daar worden de planten in jouw tuin heel blij van!

Een stukje natuur op straat

De WºRM heeft een tuin als dak. In de tuinbakken bovenop het wormenhotel groeien eetbare planten zoals kruiden en eetbare bloemen om mee te koken.

Maar ook planten die insecten en bestuivende insecten (pollinators) helpen hebben een plaats op het wormenhotel. Zo wordt het wormenhotel een stukje levende natuur op straat.

Afval bestaat niet!

Afval is een uitvinding van de mens. In de natuur bestaat helemaal geen afval! Ieder restproduct van een natuurlijk proces vindt zijn nut in een volgend proces.

Wanneer je gebruik maakt van een wormenhotel zul je ervaren dat er vele organismen betrokken zijn bij het verwerken van het groen dat je aan het wormenhotel voert.

Door goed te observeren leer je vanzelf meer over hoe de natuurlijke kringlopen werken en draag je actief bij aan een beter milieu!

 

WoRMS
take over
the world

Onze klanten