Hoe kan ik de wormencompost gebruiken?

De wormencompost die je uit een Compostier wormenhotel oogst kun je op verschillende manieren gebruiken.

Je kunt de compost (al dan niet gezeefd) direct gebruiken in jouw tuin, moestuin of toevoegen aan de planten in de tuinbakken op het wormenhotel, of jouw bloempotten en bloembakken.

Je hebt per plant maar een klein handje wormencompost nodig. Voor een struik neem je één of twee flinke handen en werkt die in de aarde rondom de struik. Voor (fruit)bomen kun je in de boomcirkel een dunne laag wormencompost in de toplaag van de grond inwerken.

Als je de compost wilt bewaren is het goed deze iets te drogen, zodat je deze kunt zeven en de compost lekker los wordt voordat je deze verpakt. Ook haal je zo eventueel achtergebleven wormen en andere dieren uit de compost. Verpak de compost in een verpakking die kan ademen of prik enkele luchtgaten in de verpakking.

Je kunt de wormencompost ook gebruiken om een Actief Beluchtte Compostthee te maken. Die kun je dan gebruiken om de bodem te beregenen en als bladbemesting. Raadpleeg de PDF Actief Beluchtte Compostthee Maken voor verdere informatie hierover.