Wormenhotel WG Terrein

  Pesthuislaan,

  Amsterdam

  Model: WºRM11

  11 leden

  De groep is vol!

  Buurt

  Over deze groep

  De bewoners van het WG terrein vormen al jaren lang een hechte woongemeenschap. Sinds 2019 hoort daar ook een kolonie compostwormen bij. Die wonen in het wormenhotel dat Compostier maakte voor het monumentale ziekenhuis.

  De compostwormen vormen een belangrijke schakel in de ketting die het bodem-voedselweb wordt genoemd. Het bodem voedselweb is een complex bodem eco-systeem van kleine en grote dieren, micro-organismen, schimmels én natuurlijk de planten. In het bodem voedselweb worden organische stoffen en mineralen continu getransformeerd naar nieuwe vormen van leven.

  Binnenin het wormenhotel wordt de bodem nagebootst. De organismen in het wormenhotel zetten groenafval – dat de buren aan het hotel voeren – om naar  nieuwe levende grond.

  De wormencompost die uit het wormenhotel geoogst wordt is rijk aan nuttige micro-organismen voor de bodem. Wanneer wormencompost gebruikt wordt in de tuin draagt dat bij aan het vergroten van de biodiversiteit in én op de bodem.

  Compostier bouwt wormenhotels voor groepen buurtbewoners, voor gebruik op scholen en schooltuinen én bij restaurants en kantoorgebouwen. Zo wordt het mogelijk om ook op die locaties het groenafval dat daar geproduceerd wordt te zetten naar een rijke voeding voor de bodem.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.