Wormenhotel Voorburg

  Laan van Haagvliet,

  Den Haag

  Model: WºRM21

  21 leden

  Er is nog ruimte: Meld je aan!

  Buurt

  Over deze groep

  Op de hoek Laan van Oostenburg/Laan van Haagvliet in Voorburg staat sinds april 2020 een wormenhotel. Met dit circulaire buurtcompost project draagt de buurt bij aan het verduurzamen van de leefomgeving. Ca. twintig buren verzamelen hun groente-en fruitschillen en brengen dit naar het wormenhotel. De wormen in het hotel zorgen ervoor dat al het afval na een aantal maanden compost is geworden. Bovenop de bak staan biologische kruiden en lekkere aardbeien die door alle buurtgenoten geplukt mogen worden.

  In September 2021 werd voor het eerst door de buren samen de zwarte vettige wormencompost geoogst. Het was een feestelijke aangelegenheid!

  Het model de WºRM21 heeft een grote bak waar 1000 liter groente-en- fruitschillen in passen. De verwachte jaarlijkse hoeveelheid te verwerken GFT-afval is tussen de 5000 en 6000 liter.

  Het project is ook bedoeld als verbinding tussen buurtbewoners en voor de kinderen die op weg zijn naar school is het leuk om door het ruitje aan de zijkant de wormen aan het werk te zien.

  Het buurtcompost project is een initiatief van 3 enthousiaste buren en gefinancierd door fonds 1818, fonds Vlietwensen, de gemeente Leidschendam-Voorburg en donaties van buurtbewoners.

  Naast het wormenhotel staat een insectenhotel en een bankje. Daar vinden, onder het genot van een kopje thee, regelmatig geplande en spontane buurt bijeenkomsten plaats. De nieuwste ontwikkeling is ‘De Schillenman’, waarbij enthousiaste buurtkinderen de deuren langs gaan om schillen op te halen aan huis.

  Plaatsgenoten met interesse in composteren helpen wij graag op weg met informatie en een handje echte tijgerwormen. In ruil hiervoor vragen wij een donatie in de vorm van een biologische (kruiden)plantje.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.