WºRMbike

  Weteringplein,

  Den Haag

  Model: WºRM bike

  3 leden

  Niet van toepassing

  Buurt

  Over deze groep

  Laak Bloeit

  LaakBloeit is actief in de wijk Laak in Den Haag. We organiseren buurtvergroeningsprojecten zoals het aanleggen van geveltuintjes en boomspiegeltuintjes. Ook beheren wij een plantenbibliotheek op twee locaties, waar je stekjes en zaadjes kunt ruilen gedurende maart tot en met oktober. Sinds kort hebben wij de wormbike geadopteerd om de buurt kennis te laten maken met het composteren van gft-afval.

   

  De WºRMbike werd voor de bewonersvereniging Rondom het plein (www.bewonersrondomhetplein.nl) ontworpen. De bewoners wilden graag een wormenhotel gebruiken om zelf compost te maken, maar kregen geen toestemming het wormenhotel te plaatsen. Een rijdend wormenhotel had geen toestemming nodig en zodoende werd de WºRMbike in gebruik genomen.

  De WºRMbike wordt nu als een estafette-stokje overgedragen aan nieuwe groepen die ook in hun eigen buurt in Den Haag mensen willen verzamelen om samen met hen een buurtcompost project te starten. De WºRMbike kan steeds enkele maanden op een nieuwe locatie staan om daar de mensen te laten zien hoe makkelijk en ook hoe schoon composteren in de stad kan zijn.

   

  Vorige locaties:

  December 2020 – september 2021: Fluwelen Burgwal
  September 2021 – Oktober 2022: Weteringplein Rivierenbuurt

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.