De Boswerf

  De Boswerf,

  Zeist

  Model: WºRM21

  1 leden

  Niet van toepassing

  School

  Over deze groep

  Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Bezoekerscentrum De Boswerf, een prachtige, groene oase midden in het Zeisterbos. Kinderen kunnen zich er uitleven in het Natuurspeelbos. Je vindt er thematuinen zoals een Bijentuin, een Eetbare Tuin én we zijn een Heuvelrugtuin (www.Heuvelrugtuin.nl). Om even te ontspannen is er een kleine horeca met terras. De Boswerf is startpunt voor boswandelingen en fietstochten enz., er is een gevarieerd aanbod aan routebeschrijvingen en educatieve doe- en speurtochten. Kinderen kunnen bij ons ook hun kinderfeestje vieren.

  Duurzame inspiratieplek
.
  Hoe ga je om met regenwater in je tuin, hoe leg je een groen dak aan? Welke planten lokken insecten (bijen en vlinders) aan in je tuin? En hoe ga de duurzaam om met je (groene) afval? Op het terrein zijn veel voorbeelden van klimaatadaptatie, kringloopeconomie enz. mét uitleg te vinden.

  Natuur- en Duurzaamheids-educatie.
  We verzorgen lessen, leskisten en projecten voor basisschoolleerlingen. Leerkrachten van basisscholen in Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en De Bilt maken gebruik van het aanbod. Regelmatig komen klassen (ook VO) op bezoek om een excursie/ les te volgen.
  Wormenhotel
.
  De restjes groenafval van onze horeca en de klokhuizen en restjes van pauzehappen van schoolklassen gaan in het wormenhotel. De wormen in het hotel maken daar supercompost van voor onze tuin en het Plantenasiel.

  Buurtbewoners kunnen ook gebruikmaken van ons wormenhotel en hun groenafval bij ons inleveren. Ze krijgen een speciaal emmertje, een uitnodiging voor het oogstfeest en delen dan mee in de prachtige compost. Je kunt je aanmelden via het contactformulier op deze pagina.

  In Zeist is de Werkgroep Compost Lokaal actief vanuit de beweging Samen Duurzaam Zeist waarin inwoners, ondernemers en de gemeente samenwerken aan acties die bijdragen aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Het wormenhotel bij De Boswerf is een van de initiatieven van de werkgroep. Het hotel is gefinancierd door de gemeente en Wijngaard Hoog Beek en Royen/ Rotary Zeist.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.