WºRM11 Soil Base

  Molenstraat,

  Zundert

  Model: WºRM11

  1 leden

  Niet van toepassing

  School

  Over deze groep

  Op uitnodiging van Groei Balans & Stichting Vicoe (Vitale Circulaire Organische Economie) heeft Compostier een demo model tentoongesteld op de beurs Groot Groen Plus in Zundert.

  Dit model is ontwikkeld met als doel ook nuttige schimmels de tijd te geven zich te ontwikkelen in de compost die gemaakt wordt binnen in het wormenhotel.

  Het wormenhotel wordt gevoed met houtige resten (als startbodem) en groente- en fruit resten.

  In het wormenhotel zal een complex ecosysteem groeien dat gevoed wordt met organische resten. De compostwormen in het wormenhotel verrijkken de compost met hun wormenpoep.

   

  Vitale Circulaire Organische Economie

  Vicoe is de afkorting voor Vitale Circulaire Organische Economie. De term vitaal slaat op een vitale bodem. Een vitale bodem geeft vitale, gezonde, krachtige gewassen. Het CIRCULAIRE gaat over op de kringloop van voedingstoffen. Door de bodem te voeden met geschikte organische stof, ontstaat een heel actief bodemleven dat in symbiose met de plant voor een goede groei zorgt. De plantendelen die vervolgens groeien en na het oogsten en de consumptie over blijven, vormen weer organisch stof om de bodem te voeden. Zo is de kringloop rond.
  Economie is er natuurlijk aan verbonden, maar op een andere manier dan nu ( lineair)  gebruikelijk is. Deze manier van werken raakt vele doelen, voorbeelden zijn biodiversiteit, koolstof binding, schoon water. Het past 100% in natuurinclusief werken, voor de landbouw maar ook voor het stedelijke gebied.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.