Rainproof Wormenhotel

  Corry Brokkenstraat,

  Lansingerland

  Model: WºRM21

  6 leden

  Niet van toepassing

  Buurt

  Over deze groep

  Aan de Corry Brokkenstraat staat het eerste Compostier wormenhotel van Lansingerland. Het wormenhotel draagt de naam WºRM21 en is groot genoeg om het groenafval van 21 huishoudens om te toveren tot rijke wormencompost. De buren uit de wijk gebruiken dit wormenhotel om hun eigen groente- en fruitresten te composteren en de compost te gebruiken om de buurt te vergroenen.

  Het wormenhotel is een thuis voor een complex bodem-eco-systeem waarbinnen de compostwormen een belangrijke rol spelen. De wormen verrijken de compost met hun wormenpoep en zij vermeerderen de nuttige micro-organismen die zo belangrijk zijn voor een gezonde bodem.

  Het wormenhotel aan de Corry Brokkenstraat heeft een uitbouw aan de achterkant waarin twee fruitbomen groeien. Regenwater dat bovenop het wormenhotel valt wordt via een buis naar deze uitbouw geleid waar het wordt bewaard. Wanneer de trellis geheel begroeid raakt zal deze extra schaduw geven aan het wormenhotel.

  De gemeente Lansingerland heeft dit wormenhotel gefinancieerd als onderdeel van haar programma om afval te verminderen en de circulaire economie een stap vooruit te helpen.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.