Wormenhotel Welgelegen

  Rachmaninovplantsoen,

  Utrecht

  Model: WºRM21_Buurman

  21 leden

  Er is nog ruimte: Meld je aan!

  Buurt

  Go WºRMs!

  Over deze groep

  Aan het Rachmaninovplantsoen staat een uniek en kunstzinnig wormenhotel. De buitenkant van dit wormenhotel is geheel bekleed met gered hout uit de schappen van Buurman Utrecht; hout dat anders in de afval container was beland. De deelnemers konden kiezen uit verschillende ontwerpen. Samen met initiatiefnemers Noortje en Kamiel werd het materiaal uitgezocht en werd het patroon samengesteld.

  In het wormenhotel leeft een complex eco-systeem van bodem organismen. Deze maken samen nieuwe levende grond van de groente- en fruitresten die de buren aan het wormenhotel voeren. Wanneer het groenafval werd gecomposteerd wordt de wormencompost geoogst door de buren samen en verdeeld. De compost kan worden gebruikt in de tuin of aan de planten op het balkon gegeven.

  De WºRM21 is ontworpen voor groepen tot 21 huishoudens groot.

  Het wormenhotel ‘Oog in Al’ is gerealiseerd in samenwerking met Buurman Utrecht en de buren van het Rachmaninovplantsoen. Dit buurtcompost project werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht, Utrecht4GlobalGoals, OCW-Utrecht en Utrecht Natuurlijk.

  De wormenhotel projecten van Compostier in Utrecht worden ondersteund door Utrecht Natuurlijk (www.utrechtnatuurlijk.nl).

  de wormenhotels op het Hof van Cartesius en in Nieuw Welgelegen zijn mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Utrecht4GlobalsGoals ‘Hier & Daar’.

   

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.