Voedselmuseum ’n Wilde Keuze

  Muiderzandplaats 1,

  Almere

  Model: WºRM21

  1 leden

  Niet van toepassing

  Restaurant

  Over deze groep

  Het Voedselmuseum wil aandacht vragen voor duurzame, inclusieve, en toekomstbestendige oplossingen die al aanwezig zijn in de marges van het voedsellandschap en deze toegankelijk maken voor een breed publiek. Op locatie bij theater gezelschap Vis à Vis in Almere is nu een eerste prototype van het Voedselmuseum gerealiseerd waar bezoekers worden meegenomen naar vier voedselwerelden; het aardehuis, het waterhuis, het verhalenhuis, en het medicijnhuis.

  Elk huis geeft een ervaring aan de hand van verwondering, vormgeving en interactie en per thema wordt samengewerkt met ontwerpers, kunstenaars, voedselveranderaars, of filmmakers. Voor de vormgeving van het Voedselmuseum en het waarborgen van de artistieke samenhang tussen de ruimtes werkt Stichting ’n Wilde Keuze samen met de kunstenaars en ontwerpers van Collectief Soepel.

  Het Voedselmuseum, bestaande uit een interactieve fysieke tentoonstelling, een onlinevertaling en een educatieprogramma, heeft als doel door middel van verbeelding en creativiteit het voedsellandschap toegankelijk te maken voor een breed publiek. Bezoekers worden op speelse wijze verleid om op een positieve en energieke wijze mee te denken over de mogelijkheden van verandering, zowel in het voedsellandschap als in hun eigen dagelijks leven.

  Speciaal voor deze eerste editie van het Voeselmuseum werd Compostier gevraagd een wormenhotel te realiseren waarbij ook een kijkje genomen kon worden onder de bodem. Het wormenhotel dat Compostier bouwde voor het voedselmuseum heeft één compartiment dat geheel gevuld werd met aarde. Hierin groeien verschillende planten samen met een perenboom. Daarnaast zijn verschillende berkenstammetjes geplaatst die zijn geënt met shiitake paddestoelen en oesterzwammen. Het mycellium van deze schimmels zal ook in dit compartiment verder groeien.

  Via een kijkvenster met twee schuifdeuren kan een kijkje genomen onder de bodem en kunnen bezoekers het samenspel van boomwortels, planten, schimmels en bodemleven bewonderen.

  In het wormenhotel worden de snijrestanten van Restaurant De Rode Haring verwerkt tot rijke wormencompost en deze wordt gebruikt om de bodem van het Aardehuis verder te verrijken.

  Het Voedselmuseum ’n Wilde Keuze is een initiatief van Robin Vroom.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.