Wormenhotel bij Studio HENK

  Verrijn Stuartweg,

  Diemen

  Model: WºRM11

  1 leden

  Niet van toepassing

  Kantoor

  Over deze groep

  Bij het kantoor van Studio HENK staat een WºRM11 in de tuin. Het wormenhotel wordt gebruikt om de koffieprut en groente- en fruitresten van de lunch te composteren.

  Het ontwerp bureau Studio HENK is ontstaan vanuit de zoektocht van Okke en zijn vrouw Corine naar design meubels die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Meubels die mooi zijn ontworpen maar ook gebruiks vriendelijk zijn. Samen met de broer van Okke, ontwerper Xander Albers werd een meubellijn ontworpen die inmiddels zo succesvol is dat er winkels zijn in Nederland en België.

  Corine Albers is head of Sustainability. Zij vroeg Compostier een wormenhotel te maken voor het nieuwe kantoor van het ontwerpbureau dat sinds kort is gevestigd aan de Verrijn Stuartweg in Diemen.

  Binnen in het wormenhotel leeft een complex eco-systeem van bodemorganismen. Zij maken nieuwe levende aarde van het organische afval dat wordt gevoed aan het wormenhotel. De compostwormen verrijken de compost met hun wormenpoep.

  De wormencompost wordt gebruikt om de bodem van de tuin gezond te houden. Gebruik van de wormencompost draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit in de bodem.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.