Kerckebosch

  Pr. Catharina Amalialaan,

  Zeist

  Model: WºRM21

  21 leden

  Er is nog ruimte: Meld je aan!

  Buurt

  Over deze groep

  In een lommerrijke laan in de wijk Kerckebosch in Zeist staat een WºRM21 van compostier. Dit is het eerste wormenhotel dat wordt gebruikt als buurt-wormenhotel in de gemeente Zeist. In het wormenhotel leeft een complex eco-systeem van bodemorganismen. Deze organismen maken compost van de groente- en fruitresten die de omwonenden naar het hotel brengen. De compost kan geoogst en gebruikt worden voor (buurt)tuin, balkon en bloempot. Alleen bewoners die meedoen aan het project kunnen er hun Gft-afval in kwijt. De WºRM21 is ontworpen voor groepen tot 20 huishoudens groot. Dit buurtcompostproject is onderdeel van een pilot die mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Zeist.

  Bewonersinitiatief
  In de appartementencomplexen aan de Prinses Catharina Amalialaan is er nu geen mogelijkheid voor het gescheiden inleveren van Gft (Groente-, Fruit- en Tuinafval). Ook zijn er bewoners van de laagbouw die geen Gft-container hebben. Dit bracht initiatiefneemster Willemijn Hensbroek op het idee om bij de werkgroep Compost Lokaal van Samen Duurzaam Zeist te informeren wat je zou kunnen doen om het scheiden van GFT- afval toch mogelijk te maken in haar buurt. Met de plaatsing van het hotel start een proefproject. Over een half jaar wordt het project geëvalueerd.

  Overlast?
  Wanneer het wormenhotel op de juiste wijze gebruikt wordt dan zal er geen ongedierte aangetrokken worden. De wormenhotels stinken niet. De compost die gemaakt wordt rijkt naar bosgrond. Wel is het zaak om goed op te letten wat je in het wormenhotel gooit om vervelende geurtjes te voorkomen.

  Samen Duurzaam Zeist
  Samen Duurzaam Zeist zet zich met het initiatief Compost Lokaal in voor een lokale groene kringloop. Het wormenhotel past ook perfect bij de ambities van de gemeente Zeist: handelen vanuit kringlopen (circulaire economie), meer groen en verbondenheid in de wijk.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.