Biopartner 5

  De Limes,

  Leiden

  Model: WºRM31

  1 leden

  Niet van toepassing

  Kantoor

  Over deze groep

  Stichting Biopartner geeft reeds sinds jaren ruimte aan start-ups die onderzoek doen naar nieuwe medicijnen en vaccins. Op het universiteitsterrein in Leiden zijn reeds 5 gebouwen gerealiseerd waar deze startups in professioneel ingerichte laboratoria hun onderzoek kunnen doen.

  Het nieuwste gebouw van Biopartner is Biopartner 5. Dit gebouw is zo ontworpen dat het geheel energieneutraal is. Het is dan ook het eerste energieneutrale laboratoriumgebouw van Nederland.

  Architectenbureau Popma ter Steege Architecten heeft het gebouw zo ontworpen dat het gerealiseerd werd gebruikmakend van circulaire bouwmaterialen. Deze materialen kwamen o.a. uit een gesloopt laboratorium gebouw. Naast het gebruik van circulaire bouwmaterialen is bij het ontwerp ook rekening gehouden met het opvangen van regenwater en is er ruimte voor de natuur in de Wintertuin.

  Biopartner 5 heeft als doel de campusvorming in Oegstgeest verder vorm te geven en heeft om die reden ook ruimte voor een terras, een restaurant en een vergadercentrum.

  Ook aan afvalscheiden bij het kantoor werd gedacht. Speciaal hiervoor werden drie plekken gerealiseerd naast het circulaire gebouw waar de reststromen gescheiden worden ingezameld. Voor het groenafval uit het restaurant en de bedrijfskantine werd een wormenhotel van Compostier geplaatst. In een fraaie omheining van staal en slooppuin staat een WºRM31 waarbinnen een complex eco-systeem van bodem organismen samenwerkt om van de groente- en fruitresten uit de keuken weer nieuwe en levende grond te maken.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.