Wormenhotel De Diamant

  Avennelaan ,

  Someren

  Model: WºRM21

  1 leden

  Niet van toepassing

  School

  Over deze groep

  Bij de Diamant in Someren staat een WºRM21 wormenhotel van Compostier.

  Het wormenhotel wordt gebruikt om groenafval dat wordt ingezameld in de klassen te composteren. Kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben geleerd hoe ze voor de wormen kunnen zorgen en speciaal aangestelde ‘wormenhotel-burgemeesters’ brengen het groenafval naar het wormenhotel.

  In het wormenhotel leeft een eco-systeem van bodemorganismen dat ook wel het bodemvoedselweb genoemd wordt. Organisch materiaal wordt langzaam afgebroken en getransformeerd naar compost en nieuwe levende grond. De compostwormen in het wormenhotel helpen dit proces versnellen en verrijken de wormencompost met hun wormenpoep. In de wormenpoep zitten veel nuttige micro organismen die belangrijk zijn voor een gezonde bodem.
  Wanneer de compost gebruikt wordt in de tuin wordt daarmee de biodiverstiteit in én op de bodem vergroot.

  Het plaatsen van het wormenhotel bij de Diamant is voortgekomen uit een onderzoek dat werd gedaan door de kinderen uit de Kinderraad van de Mariaschool in Someren. Zij hebben locale ondernemers benaderd met een aanbod hen te helpen zoeken naar duurzame oplossingen. Zodoende werd door de kinderen voor Wim Peters Kwekerijen onderzocht of een wormenhotel (vermicompostering) een oplossing kon bieden voor hun reststromen.

  Compostier heeft het wormenhotel voor de Diamant gerealiseerd samen met Wim Peters (tomaten) Kwekerijen. Het wormenhotel is gemonteerd op locatie bij de tomatenkweker.

  De IVN Asten-Someren is ook betrokken bij het project. Vrijwilligers van de IVN leerden van Compostier hoe het wormenhotel werkt en zij gaven de workshop aan de kinderen wanneer het wormenhotel in gebruik werd genomen. Zo leren de kinderen over het composteren en over het bodemleven. De kinderen verzorgen het wormenhotel door groenafval in de school op te halen en aan de compostwormen te voeren.

  Wim Peters Kwekerijen steunt graag initiatieven waarbij kinderen hun groene vingers gebruiken en die tevens onze planeet een stukje mooier maken. Dankzij de inzet van Wim Peters Kwekerijen is het mogelijk geworden 6 scholen in de gemeente Someren te voorzien van een wormenhotel.

  Het wormenhotel project in de gemeente Someren werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Prodas en ondersteuning van De Gemeente Someren zelf en een financiële bijdrage van de Rabobank.

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.