Vogelrevalidatie- centrum Zundert

  Luitertweg,

  Zundert

  Model: WºRM11

  1 leden

  Niet van toepassing

  School

  Over deze groep

  Bij Vogelrevalidatiecentrum Zundert worden inheemse vogels en zoogdieren opgevangen die gewond zijn geraakt. Gevonden dieren kunnen worden langs gebracht en worden daar verzorgd door experts met ondersteuning van vrijwilligers. Wanneer de dieren hersteld zijn worden zij weer vrij gelaten.

  Bij het Vogelrevalidatiecentrum is veel aandacht voor natuur en duurzaamheid. In het natuureducatiecentrum en in de natuurtuin op het terrein leren bezoekers over de natuur en duurzaamheid. Daar is nu een wormenhotel van Compostier aan toegevoegd.

  Het wormenhotel is een thuis voor het bodemleven; een complex eco-systeem van micro-organismen, compostwormenie en andere kleine diertjes. Dit bodemleven zet organisch afval om naar nieuwe levende grond. De compostwormen helpen het composteringsproces versnellen en verrijken de compost met hun wormenpoep.

  Dit wormenhotel werd geplaatst dankzij een donatie van stichting Vitale Circulaire Organische Economie (Vioce)

  Vitale Circulaire Organische Economie

  Vicoe is de afkorting voor Vitale Circulaire Organische Economie. De term vitaal slaat op een vitale bodem. Een vitale bodem geeft vitale, gezonde, krachtige gewassen. Het CIRCULAIRE gaat over op de kringloop van voedingstoffen. Door de bodem te voeden met geschikte organische stof, ontstaat een heel actief bodemleven dat in symbiose met de plant voor een goede groei zorgt. De plantendelen die vervolgens groeien en na het oogsten en de consumptie over blijven, vormen weer organisch stof om de bodem te voeden. Zo is de kringloop rond.
  Economie is er natuurlijk aan verbonden, maar op een andere manier dan nu ( lineair)  gebruikelijk is. Deze manier van werken raakt vele doelen, voorbeelden zijn biodiversiteit, koolstof binding, schoon water. Het past 100% in natuurinclusief werken, voor de landbouw maar ook voor het stedelijke gebied.

   

  Heb je een vraag voor ons?

  Deze groep is niet bereikbaar per email

  Met dit formulier neem je direct contact op met deze groep.
  Let op: de groep is niet verplicht om te antwoorden, Compostier is geen bemiddelende partij in de communicatie.